Verzuimpreventie is een belangrijke redenen om als werkgever periodiek een PMO aan uw werknemers aan te bieden.
Naast PMO's is Premeo ook gespecialiseerd in de nazorg van een PMO traject.
Want wat gebeurt er met de informatie die de pmo oplevert? Wat gebeurt er met de persoonlijke uitslagen die de medewerkers krijgen? Een pmo is de eerste stap, daarna begint het pas echt. Welke acties/interventies zijn noodzakelijk? Waarmee start je als onderneming?
Premeo denkt graag mee over de volgende stappen. Wij bieden verschillende interventies aan, op maat gemaakt, gebaseerd op de uitkomst van het PMO.
Ons aanbod is groot en divers. Van een compleet vitaliteitsprogramma tot persoonlijke coaching van de individuele medewerker. Van een workshop ‘Etiketten lezen’ tot een training Samen Werken’.
Ook op organisatieniveau kan men na een pmo gerichter aan de slag met duurzame inzetbaarheid. De knelpunten zijn in kaart gebracht, men weet waar de kracht van de organisatie zit en wat medewerkers nodig hebben.
Dit betekent dus dat een pmo binnen een groter plaatje past.
Dit alles valt onder duurzame inzetbaarheid.
In essentie betekent duurzame inzetbaarheid het werk optimaliseren door te focussen op inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers.
De aanpak van duurzame inzetbaarheid is niet universeel. Iedere organisatie heeft andere uitdagingen, bijvoorbeeld op fysieke belastbaarheid, vitaliteitsbeleid of mentale belastbaarheid. Op basis van de inventarisatie na een PMO wordt gekeken waar de behoeften liggen en kunnen wij een actieplan maken om op korte en lange termijn het verschil te maken.